Nu bygger vi klassrum i Coaque

DSC02472DSC02505I fredags när vi besökte skolan i Coaque kunde vi räkna till 300 elever som hade lektioner in de tillfälliga klassrumen, stora tält utlånade av UNICEF, några av dem med 75 elever i varje.IMG_8148Det enda klassrummet som fortfarande står kvar.

image001Tälten som används som klassrum och bänkarna som donerades.

Vi frågade skolchefen Janet, vad de behövde för att starta skolan ordentligt. Svaret blev flera stora tält, skolbänkar, stolar och bord. Vi lämnade över 680 st skolbänkar med tillhörande stolar. Dessa behöver målas och vissa kräver reparationer. Detta arbete var en del av vårt projekt för 22-24 juli då vi återigen begav oss till Coaque.

Vi är övertygade om att få igång skolan och se till att alla 680 inskrivna elever är på plats. I fredags var det bara 300 elever i skolan. 90% av skolan som heter Colegio Alfredo Dueñas,

20160625_110458 är förstörd. Lektionerna sker i UNICEFs tält. Problemet är inte bara att årskuserna måste samsas i samma tält. Ute är det ca 30 grader varmt och inne i tälten är det bra mycket varmare. Skolan har inga datorer, ingen fungerande skolgård och de flesta lärarna har lämnat skolan i rädsla för nya jordbävningar.

image003

Brevid skolan finns det en jättestor cistern som försörjer invånarna med färskvatten. Denna cistern är i dåligt skick, bl a är locket trasigt och rostigt.

DSC02494En av skolbyggnaderna som har väggarna kvar, tyvärr måste de rivas.

Detta är bara början på ett stort projekt, även en lång väg börjar med ett enda steg. Vårt första steg är taget och renoveringen av 680 skolbänkar, byggnaden av två klassrum har precis börjat.

Vi återkommer inom kort med mer information om hur det gick.

Tack för att just du är en del av detta projekt, Man Of Peace. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s