Tomt på hjälparbetare

Nu har det gått två månader sedan den kraftiga jordbävningen i Ecuador. När man reser i de drabbade områdena hittar man övergivna arbetsplatser för hjällparbetare. Man har lämnat efter sig en del infrastruktur i området vilket väl är bra. Organisationen REMAR cars barnhem här i Quito vi stöttar finns på plats. I Anderna har REMAR flera olika matsalar som är öppna för de som behöver. För en månad sedan åkte de ner till Manabi för att se var de kunde sätta upp matsalar för att servera mat till de behövande. REMAR har berättat för mig att de hittade ett övergivet utskänkningsställe för mat. Det underlättade för dem i deras arbete, de bara flyttade in och började servera mat.

Imagen29Det finns fortfarande mycket att göra

Kontentan av vad jag försöker säga är att det är nu det börjar, de som hjälpte till i början har lämnat området. De drabbade är nu övergivna trots att det fortfarande finns så otroligt mycket hjälparbete kvar att göra. Folk behöver fortfarande sjukvård, nya hus, nya skolor etc. Det är nu vi kommer att börja vårt arbete. Det är nu era donerade pengar kommer att göra nytta. Det är nu vårt arbete och vårt projekt MAN OF PEACE startar. Vi har hittat en plats där vi kommer att sätta in våra insatser. Vi beräknar att projektet varar ca 5 år.

Imagen45En skola som bara har ett klassrum kvar

Läs mer om projektet här: https://ecuadorbloggen.wordpress.com/2016/06/20/nu-borjar-vi-hjalparbetet/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s