Många i Sverige hjälper till

Det är fantastiskt att se hur hela Ecuador engagerar sig i att hjälpa de drabbade på kusten. Man trodde att det skulle mattas av, men än strömmar det in donationer. Även från Sverige strömmar det in donationer både från svenskar och latinamerikar bosatta i Sverige som på olika sätt samlar in pengar. jag skulle vilja nämna några av dem.

LAS AMIGAS – Facebookgrupp
Arrangerade en ecuadoriansk lunch till förmån för de drabbade i Ecuador LAS AMIGAS

XTRA LATINO GROUP – Facebookgrupp
A
rrangerade en fest till förmån för de drabbade i Ecuador.xlatino

LUNITA – webbsajt
Lunita säljer halsdukar som görs av ecuadorianska kvinnor bosatta i Anderna i Ecuador. Just nu skänker de 100 kr för varje såld halsduk som säljs. 100% av de insamlade pengarna går till den lilla byn Canoa i Ecuador som drabbades hårt av jordbvningen och där grundaren av Lunita sjlv har bott.
AA LUNITA

ECUATORIANOS EN SUECIA – Facebookgrupp
Gruppen har samlat in pengar som redan har användts i de drabbade områdena. Förnödenheter, psykologer och underhållning till barnen som drabbas mycket hårt vid sådana här tillfällen. Nedan kan ni se några bilder.
a4
Gracias Amigos de Suecia Por su Ayuda = Tack för hjälpen kära vänner i Sverige 

a3
Tårta till barnen

a2 Pajas, lekar och underhållning till barnen

a 5Påsar med förnödenheter till de drabbade familjerna

Stiftelsen Futuro Valvidia – Facebookgrupp
Denna ”fundacion” (stiftelse) har sitt säte i kust byn Ayange, inte alls långt ifrån de drabbade områdena. I första hand sysslar man med sjukvård och volontärarbete men har p g a jordbävningen precis som så många nadra fått styra om sitt hjälparbete till helt och hållet koncentrera sig på att hjälpa de drabbade längst kusten.
Futurovaldiviatop1

Ecaudors Gatubarn – Facebookgrupp
Dessutom får jag själv, via Ecaudors Gatubarn donationer från vänner, bekanta och faktiskt för mig helt okända människor i Sverige. Många av dessa känner till oss och vårt arbete med gatubarnen i Ecuador genom vår facebooksida Ecuadors Gatubarn, ingen nämnd ingen glömd, men ni är många, ni vet vilka ni är och vi är oerhört tacksamma för hjälpen och förtroendet ni har för oss. Massor av kärlek till er alla!
remarVi avvaktar ett par månader med att investera era donationer, då vi räknar med att hjälpen långsamt avtar och när detta sker kommer vi att göra vår insats. Vi tittar även på att starta en stiftelse eller att jobba tillsammans med stiftelsen ”Its About Kids” som vi redan idag har ett mycket nära sammarbete med. Eventuellt startar vi en ny stiftelse tillsammans. Syftet är i alla fall att skapa en fond som långsiktigt kan hjälpa de som drabbats av jordbävningen och hjälpa dem med att i första bygga upp sina liv genom att bygga nya bostäder åt dem. Mer information ang detta kommer senare, det är inget projekt som man gör med en handvändning utan det kommer att ta tid, men som sagt vi återkommer angående detta.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s