Enormt stor uppslutningen för att hjälpa

Under mötet mellan Independiente från Quito och River Plate i Copa Libertadores donerade hemmalaget alla biljettintäckterna till de drabbade i katastrofområdet. Publik siffran uppgick till 35 000 åskådare vilket innebär att Independiente donerade ca USD600 000, ca 4 800 000. Dessutom bad man att folk samma dag skulle ta med sig donationer. 20 000 000 kilo mat och dryck donerades sammanlagt under dagen. Fotbollslaget Barcelona från Guayaquil donerade även dem sina biljettintäckter från en hemma match i den Ecuadorianska ligan.

api29oct14d-_independiente_vs_catolica_22

River Plate hade dessutom tryckt upp en banderoll och speciella tröjor för att stötta de drabbade. Stort, fint att se att sporten kan ena och göra fina saker.

River

Många utländska hjälparbetare har sagt att de har varit på många drabbade platser, men när de ser hur det ecuadorianska folket går man ur huse för att hjälpa till, och när de ser mängden donationer som flödar in via lastbilskaravaner till området är de imponerade.

caravana
En argentinsk hjälparbetare sa ”Att se hur de ecuadorianska folket ställer upp för sina landsmän och hjälper till till med donationer och med att leta efter överlevande värmer hjärtat. Det är mycket ovanligt att se ett sådant engagemang från landsmän som inte har drabbats”:

En brasiliansk präst sa: ” Jag har aldrig sett något liknande. Jag är gammal och har bott över hela världen men jag har aldrig sett ett sådant engagemang för att hjälpa sina medmänniskor. Det är bara att lyfta på hatten”.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s