Inga fler döda hittade under söndagen

På lördagen steg dödssiffran till 654. Under söndagen har inga nya dödsfall rapporterats in utan samma siffra kvarstår. Hjälparbetare från området misstänker att hjälpinsatserna kommer att minska kraftig inom ett par veckor och att det då kommer att behövas volontärer för att fylla behovet av hjälp personal.

Det rapporteras från små byar utanför Muise, där skalvet hade sitt epicentrum att man fortfarande har stor brist på allt. Min gode vän Alfonso Aparicio har under dagen besökt läger i dessa områden, bl a Cabo de San Fransico, Balsalito och Bellavista. det sistnämnda ärdet det största tält lägret med ca 250 personer boendes där. Han har skickat mig lite bilder och filmer från idag som jag har lagt upp här.producera här.

IMG-20160424-WA0001
Madrasser och bas paket med mat och hushålls artiklar som t ex matolja och toalettpapper delas ut. 

IMG-20160424-WA0004Ett av många tillfälliga boenden. Så här bor några av de som ännu inte har fått tält.

Badorten Atacames som ligger mitt i det drabbade området har inte drabbats och här samlas ca 400 inhemska  och internationella journalister, hjälarbetare, läkare, extra inkallade poliser och unktionärer från olika komuner runt om i landet. Hotellen har delvis förvandlats till sambandscentraler och turisterna nu får dela badorten med andra som inte är där på semester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s